Step by step Balayage technika: Skyler McDonald’s Spiral Light
spiral_light_cover

A balayage frizura tagadhatatlanul az idei év egyik legnagyobb slágere. Technikája magába foglal egy kimeríthetetlen ötlettárat, így mindig érhetnek minket kellemes meglepetések. Ilyen például a Skyler McDonald’s Spiral Light technika is, amely a legtermészetesebb módon képes újjá varázsolni hajunkat!

skyler_spirallight6

A Skyler McDonald’s Spiral Light technika egyelőre a balayage használatának egyik legtermészetesebb módja! Két évvel ezelőtt kezdtek el kísérletezni a Spiral Light-tal, és mára sikerült kiforrnia magát. Elkészítésének alapja a haj tincsekre bontása, a hajszínhez legközelebb álló árnyalatok kikeresése. Elsőre nem hangzik túl bonyolultan, de azért érdemes odafigyelni, ha maximális hatást szeretnénk elérni!

A szolidabb frizurákat kedvelők imádni fogják a Spiral Light technikáját! Egyszerű, de nagyszerű: mind elkészítésében, hatásában, megjelenésében! Készen állsz?

Step by step: Skyler McDonald’s Spiral Light

Keresd meg a haj természetes esésének/mintázatának kiindulópontját!

Step #1 

A Spiral Light-ot egyértelműen az teszi különlegessé, hogy a haj természetes növekedésének/természetes esésének mintázatát követi! Mindehhez szükség van ahhoz, hogy első lépésként megkeressük a fejtetőn azt a pontot, ahonnan látjuk, hogy honnan és milyen irányba kell felvinnünk a festéket! Miután megtaláltuk, abból a pontból 6-8 tincsre kell bontanunk a hajat. Akkor dolgoztunk jól, ha a vendég feje körül a tincsek egy spirál alakot formálnak – ahogyan azt már a név előre sugallja, – és amely a vendég fülei mögül indulva körbejárja a fej egészét.

skyler_spirallight1

Első lépés: Keresd meg a haj természetes esésének/mintázatának kiindulópontját!

Válaszd ki a megfelelő árnyalatokat!

Step #2

Ahhoz, hogy egy natúr és természetes megjelenést tudjunk varázsolni, szükség van a megfelelő árnyalatok kiválasztására. Második lépésként tehát ki kell találnunk, hogy melyik az a négy árnyalat, amely a vendég hajához legközelebb áll. Ezen a ponton nagy szükség van a megfelelő döntésre, ugyanis az itt kiválasztott tónusok adják meg végül a haj későbbi mélységét és textúráját!

skyler_spirallight2

Második lépés: Válaszd ki a megfelelő árnyalatokat!

Használd átlósan a színeket!

Step #3

Harmadik lépésként a festék felvitele következik, amelyet egy adott szögben – a már említett mintázatot követve, – kell használni. Ezt követi a fóliázás, majd még egy szekció befestése, fólia, következő rész, és így tovább. Akkor dolgoztunk jól, hogyha a fóliák úgy helyezkednek el egymáson, mintha egy lépcső alakzatot látnánk a haj felületén. A Spiral Light ennek köszönhetően válik sokkal természetesebbé, hiszen a tónusok a “hajtető csúcspontjának” irányába változnak, ezzel egy teljesen más hatást kölcsönözve, mint az első, mindenki által megszokott balayage.

skyler_spirallight3

Harmadik lépés: Használd átlósan a színeket!

Öblítés, egyensúly, tónusok

Step #4

Miután a szín felkerült és a fóliákat eltávolítottuk, negyedik lépésként elérkezünk a haj leöblítéséhez. A Skyler London csapata, még mindezek után hajolajat is használ, hogy még inkább kiemelje és ragyogóbbá tegye az árnyalatokat, és megmutassa a “régi” (eredeti) és “új” (festett) tincsek harmóniáját!

skyler_spirallight4

Negyedik lépés: Öblítés, egyensúly, tónusok

skyler_spirallight5

Skyler McDonald’s Spiral Light Technique

 

Készítette: Gódor Virág

Forrás: itt

Képek: itt, itt

Ha neked is tetszett ez az új balayage készítési technika, köszönjük a Lik-ot és megosztást! 😉 

Közzétéve: 2018-11-23 19:56

skyler_spirallight2
skyler_spirallight3
skyler_spirallight1
Kapcsolódó cikkek
Fodrászképzés ajánló: Balayage képzés Ismerd meg a legújabb szőkítési eljárásokat, jelentkezz a Schwarzkopf Professional Balayage képzésére. Schwarzkopf Professional Balayage képzés Minden vendéged Balayage-t szeretne? Tanuld meg a legkifinomultabb Balayage technikákat és kápráztasd el vendégeidet. Jelentkezz a Schwarzkopf Profession...
2017 és 2018 legmenőbb hajszíntrendje: Tiger Eye H... A világ szépen lassan elérkezett oda, mikor a trend már nem a kifutókon születik, hanem a véleményvezérek Instagram posztjaiból növi ki magát. Így van ez most is, ezúttal 2017 legújabb hajfestési trendjével kapcsolatban, mely a Tiger Eye Haircolor, azaz a tigrisszem melír névre hallgat és úgy néz ki...
21 tény, amit biztosan nem tudtál Guy Tang-ről Guy Tang egy élő legenda a nemzetközi fodrászati iparban, azon belül is a colorist szakágban. Az általa festett hajszínek műalkotások, amiket annyira ízlésesen tálal Instagram oldalán a több mint 2,2 millió követőjének (!), hogy a fodrászok, vendégek és az egész celeb világ szájtátva nézi legújabb m...