And the winner is: Fehér Tamás

A Wella Professionals immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Trend Vision Award verseny döntőjét, ezúttal a Hairworld fodrász világbajnoksággal egybekötve. A világ minden tájáról érkeztek fodrászok és média személyiségek Frankfurtba, hogy az International TrendVision Award (ITVA) döntőjének részesei legyenek. Fehér Tamás, a Sebastian bemutatófodrásza három hazai aranyérem után elhozta a világverseny aranyát, első magyarként. Vele beszélgettünk.

International Trend Vision Award fotópályázat Color kategória I. hely: mutasd be kérlek a frizurát, mi volt az elképzelés?
Szeretem az egyszerű, de zajos dolgokat. Semmiképpen sem szerettem volna túl bonyolítani az idei trendet sem.

Honnan jött hozzá az inspiráció?
A wella trend vision Undone kollekciója ihletett. Fontos a versenykiírásban, hogy trendhű maradjon a fodrász. Ez nehéz, mert mindig szeretjük feszegetni ezt a határt. Nagy hangsúly van a csapatmunkán is. Sok-sok hónap felkészülés és sok elméleti anyag összegyűjtése előzi meg azt, mire kialakul a végleges trendkép a csapatban. Egymást is kell, hogy inspiráljuk.

Mit gondolsz, mi az igazán egyedülálló az általad készített frizurában?
Jó a haja.

Hogyan illeszkedik ez a színkombináció az aktuális frizuratrendbe?
Ez a trend “nekem” egy finom, púderes, ellentmondásokkal teli, sokkoló de mégis harmonikus délibáb. Figyeltem, hogy ne lépjem át az alkotók által megalkotott határokat.

Tudom, hogy fotópályázat, de mégis mennyit készültél a versenyre, mi volt, amivel “tréningezted” magad előtte?
A tréning inkább elméleti kung-fu a színekkel és formákkal, illetve a csapattal. Ha összeáll a kép, mehet a fotózás.

A pályamunka elkészítésében ki segédkezett, kik voltak a csapat tagjai?
A vágást és festést kizárólag én készítettem, a smink Kiss Zsuzsa óriási tehetségét tükrözi, a ruha pedig Bognár Kedvencsztájliszt Hajnalka munkássága volt. A fotókat Kerekes Csaba készítette. A nehéz szakmai döntésekben Hoglmayer Attila segített. A szakmai erőt pedig a hair’s[ku:l] csapata öntötte belém. Ezt a versenyt nem lehet egyedül megnyerni, elengedhetetlen a jó csapatmunka.

Velük megbeszéltétek már korábban, hogy mit készítsetek, vagy minden kizárólag a te elképzelésed szerint alakult ki?
Csapatmunka. A végleges haj nem tud kialakulni, amíg nincs meg a modell, nincsenek meg a ruhatervek és a sminktervek. Próbáltunk folyamatos kontaktban lenni végig a felkészülés alatt.

Mit jelent számodra ez a díj?
Egy kisfiú lehetetlen álmodozását. Hiába van a kezemben, még mindig nem hitte el az agyam, hogy megvan. De az idő, remélem meggyógyít.

“Hova tovább?” – megvan már a következő megmérettetés ötleted, ahol indulsz?
Idén és a jövőben az apaság terén próbálok aranyat szerezni. De persze vannak egyéb terveim is, de ez maradjon a jövő meglepetése.

Vendégeid tudnak a díjról? Mit szólnak hozzá?
Hála a közösségi portálok erejének, sokan tudják. Szerintem titkon nem nagyon örülnek, mert így még erősebb a tűzfal az időpontok terén. (nevet)

Szöveg: Hansági Dorka
Fotó: www.PortablePast.com, Copyright: PortablePast / Malte Christians
Pályamunka fotó: Kerekes Csaba

 

Ha te is büszke vagy Tamás munkájára, köszönjük a virtuális tapsot Like és Megosztás formájában 🙂

Bréking: Duplázott a hair’s[ku:l] Latrovszky Péter győzelmével, aki a Londa Talent Award 2014 rendezvény világbajnoka lett. Az interjút érdemes elolvasni, kattints ide!