Tárnoky László emlékverseny 2017

tarnoky laszlo emlekerseny fodraszverseny

A nagyszabású Tárnoky László emlékversenyt 2017. szeptember 24-én, Budapesten, a Budai Zeneház épületében rendezi meg a Tárnoky Fodrásziskola és a Gellei Hajvilág Kft. A rendezvény szervezői szakmailag elismert fodrászdinasztia tagjai. Részleteket itt találod:

Tárnoky fodrász dinasztia

Tárnoky László aranykoszorús életműdíjas mesterfodrász, számtalan nemzetközi és magyar verseny nyertese 97. életévében hunyt el. Ő volt az első fodrász, akit a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntettek. Lánya Tárnoky Marika, unokája Péter Maya, dédunokája Péter Tamás hivatottak, hogy megőrizzék és tovább fejlesszék a szakmai hagyományokat.

tarnoky laszlo emlekerseny fodraszverseny

Gellei dinasztia

A fodrászdinasztiát Gellei György alapította, aki a szakmát 1935-ben tanulta, a belváros legismertebb szalonjaiban, színészek és művésznők társaságában. Gellei György fia, id. Gellei András – életmûdíjas, aranykoszorús mesterfodrász, számtalan hazai és külföldi verseny győztese 3 fia Gellei András, Gellei Dávid, Gellei Áron viszik tovább ősökhöz méltóan a szakmát.

Tárnoky László emlékverseny

Időpont: 2017. szeptember 24
Helyszín: Budai Fonó (1113 Budapest, Sztegova u. 3.)

Ezen a napon az ide látogatók betekintést nyerhetnek – versenyzők és bemutatók technikáin keresztül a legújabb divat-, szépségápolási-, és egyéb trendek – kényeztető világba.

A szakmai nap 4 fő irányvonala

  • női fodrász szakmai verseny
  • férfi fodrász szakmai verseny
  • sminkverseny
  • fotópályázat

Már maga a bajnokság is vitalitással, egy folyton mozgásban levő látványvilággal tölti be a teret, de az egész napos rendezvényen fodrász-, sminkes-, egyéb szakmai workshopok, szakmai oktatás, látványos színpadi show-k és csupa olyan, a legkedvesebb elfoglaltságainkra építő program várja a szakmát és a laikus érdeklődőket, amelyek egy gondtalan, a szépet előtérbe helyező világ érzetét nyújtják a vendégek számára.

A rendezvény közönsége (várhatóan 500-600 fő) + az átmenő látogatók, a kb várható 100-300 versenyző munkáját kísérhetik figyelemmel. Egy ilyen rendezvényhez szervesen hozzátartoznak a termékbemutatók, amelyek a versenyszámok között kerülnek megrendezésre.

tarnoky laszlo emlekerseny fodraszverseny

A rendezvény egy hagyományteremtő, innovatív rendezvénysorozat első állomása. Hosszú távú célja, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a kézműves szakmák elsajátításához.

A rendezők fontosnak tartják, hogy a rendezvényen a fodrász szakma a legteljesebb spektrumon képviseltesse magát. Ezért nemcsak a fodrászokat, de a tanulókat, a mesterfodrászokat, az oktatókat, az amatőröket is várják, és természetesen mindenkit, aki a szakma iránt érdeklődik.

A versenyre jelentkezhet bármely fodrász, borbély, sminkes határon innen és túl, aki bizonyítani szeretné tudását.

Részletek és versenykiírás letölthető innen.
Szöveg és képek: Tárnoky László emlékverseny

Ha tetszett a hír, köszönjük a Like-ot és megosztást! Olvasd el Tárnoky Laci bácsival készített interjúnkat ide kattintva!