Paréj Kinga a hazai Revlon Style Master 2017-ben

Paréj Kinga fiatal fodrásztehetség 2014-ben került ki a fodrásziskolából és pár hete a Revlon Style Masters versenyének országgyőztese lett. Kinga szemtelenül fiatal, hihetetlenül kitartó, nagyon tehetséges és kreatív, ami ráadásul szerénységgel párosul, tehát a legjobb kombináció ahhoz, hogy a nemzetközi döntőben is szuperáljon munkájával. A fiatal fodrászlánnyal a versenyről és a mindennapokról is beszélgettünk, különösen az tetszett, amikor arról mesélt, az inspirációt nem csak a frizurás képek jelentették számára.

Úgy tudom, ez volt életed első versenye, ahol két díjat is nyertél. Erre a fogadtatásra számítottál?
Mivel több mint fél éves kőkemény munkám volt benne, ezért a győzelem volt a cél.

Mi előzte meg a pályamunka leadását? Mesélj kérlek az előkészületről: inspiráció, felkészülés, összeállítás, koncepció, utómunka. Mi és hogyan történt?

A csapat tagjai folyamatosan inspirációs fotókat gyűjtöttek segítségül az alap koncepcióhoz. Én pedig rengeteg videót, szakmai képeket és egyéb, a fodrászattól teljesen eltérő képeket néztem és kutattam, majd a nem megvalósítható lehetőségek kiaknázásával, a modellem hajszerkezetének ismeretével és az ebből adódó lehetőségekből megszülettek a frizurák. Sok kicsi, de annál fontosabb darabból állt össze a teljes kép. Kezdve a tökéletes modell megtalálásától, a frizurák megálmodása és megvalósítása, a rengeteg gyakorlás és nem utolsó sorban a kreatív csapat összeválogatásáig – minden egy-egy fontos lépés volt a győzelemhez vezető úton.

Kikkel dolgoztál?
Heiszler Ivett volt a mentorom és támogatóm, Fodor Ágnes a segítőm, Quynh Ngoc Do a modellem. Urbányi Barbara a style összeállításával, Ajkai Dávid a fotók elkészítésével, Magyar Eszter és Demény Kinga pedig a sminkkel segítették munkámat. Ezúton is szeretném újra megköszönni Heiszler Ivettnek és csapat minden tagjának!

revlon style masters 2017 gyoztes.5

Kinga modellje

Mi alapján dolgoztatok? Mit szerettetek volna kifejezni a frizurákkal?
Alapvetően az egyszerűség és a letisztultság jellemzi a koncepciót, „a kevesebb több” elve alapján dolgoztunk. Elég nehéz volt olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelelt volna, így egy nap alatt készítettük el a képeket. Hosszú és fárasztó, de örömteli nap volt. (nevet) Emlékszem, a frizurák elkészítése volt a leginkább időigényes az egész történetben. De mivel remek kis csapattal dolgoztam együtt, minden zökkenőmentesen haladt. A ruhák, a smink és a modell beállítások remek összhangot alkottak. Már aznap megvoltak a legesélyesebbnek tűnő képek – tetszett, hogy nagyjából mind ugyanazokra gondoltunk. Ezután a jelöltek közül kiválasztottam a legjobbakat és egy kis utómunka következett.

Milyen visszajelzés érkezett munká(i)dra a szakmától?
Sok gratulációt kaptam kollégáimtól és olyanoktól is, akikre nem is számítottam. Később tudtam meg, hogy Nánási József fodrászmester a szüleimnek méltatta munkámat, aminek nagyon örültem és annak is, hogy a szűri egyhangúlag szavazta meg győztesnek a kollekcióm.

revlon style masters 2017 gyoztes

Paréj Kinga és modellje – immáron Revlon Style Masters győztesként

Miért éppen ezen a versenyen indultál először? Mi fogott meg benne?
Igazából én nem is tudtam erről a versenyről, főnököm és mentoron, Heiszler Ivett indíttatására neveztem. Már előző évben szerettem volna indulni, de már nem volt elég időnk a felkészülésre, ezért 2017-re hagytuk a nevezést. Imádok a szalonban dolgozni, de néha hiányzik egy kis plusz, egy kis különlegesség, amiben teljes kreativitásomat és merészebb ötleteimet megvalósíthatom. Ivett ezt érezte, ezért is javasolta a versenyt. Gondolhatod, hogy nem bántam meg! (nevet)

Mesélj kérlek az elkészített hajakról: melyik frizurát mi jellemzi? Milyen technikákkal dolgoztál, milyen textúrákat készítettél?
Minden frizuránál arra törekedtem, hogy valami teljesen egyedit hozzak létre: kevésbé szokványos, akár bonyolult, de látványos technikákkal, a rendelkezésemre álló hajmennyiség felhasználásával. Fontos volt számomra, hogy fánkok és különböző tömőanyagok használata nélkül valósítsam meg, amit megálmodtam. A technikákról csak annyit szeretnék elárulni, hogy mindegyik hajnál csomózásra épültek a frizurák, más és más formában és kivitelezésben. Alapvetően kétféle textúrát használtam: a tupírozást és az egyenesre vasalást, ezek kombinációjával valósítottam meg elképeléseimet. Fokozatosan építettem föl a hajakat a legegyszerűbbtől (utcai) a legbonyolultabbig (avantgarde).

Neked a három közül melyik a kedvenced?
Nincs kimondott kedvencem, mindhárom frizurát imádom megalkotni, de ha mégis választanom kellene, akkor talán az avantgarde-ot mondanám. Az volt az első a három közül, amelyiket megálmodtam és a legnagyobb kihívást is az okozta. Szeretem feszegetni a határaimat, mert ezáltal fejlődök és ösztönzöm magam, hogy jobb és jobb legyek és előrébb jussak.

revlon style masters 2017 gyoztes.2

A csapat

Hol dolgozol jelenleg?
Pályakezdőként a Heiszler Szalonban kezdtem a szakmát másfél éve és azóta is töretlenül ezt a csapatot erősítem.

Mi a fejlődés számodra? Hová jársz továbbképzésekre?
A szalonban számunkra nagyon fontos a fejlődés, a naprakészség, új technikák és termékek megismerése és használata, hogy mindig a legjobbat tudjuk nyújtani vendégeinknek. A csapattal közösen a L’Oréal Professionnel Akadémiára járunk továbbképzésekre és tanfolyamokra.

Szöveg: Hansági Dorka
Képek: Paréj Kinga

Tetszett az interjú? Örülsz Te is Kinga sikerének? Köszönjük, ha nyomsz egy Like-ot és megosztást! 😉