Online fodrászati képzés: kapcsolatnélküli hajvágás (videóval!)

buzassy steven kapcsolatnelkuli frizura vagasa

Hajat vágni életérzés, mindezt precízen kidolgozni igazi művészet. És amikor ezt egy videóval és hozzá illő zenével kombinálod, akkor lesz belőle kiteljesedés. Legújabb sorozatunkban a hajvágás művészetét mutatjuk be Buzássy Steven, a LAKMÉ Hungary művészeti vezetőjének keze által, ami fodrászoknak és a szépségipar rajongóinak is igazi csemegét kínál. A plusz tíz kérdés pedig helyretesz és irányt ad a látottak megértéséhez, amiket az alkotó válaszolt meg a munkával kapcsolatban. Kapcsolatnélküli hajvágás következik mozgalmas belső rétegekkel.

1. A hajvágás típusa

Kapcsolatnélküli hajvágás mozgalmas belső rétegekkel.

2. Milyen típusú vendégnek ajánlod ezt a hajvágást?

Modellem nagyon rövid hajat szeretett volna, ezért arra gondoltam, hogy mielőtt pixire vágjuk, vágok neki egy olyan formát. ami inkább csak egy vízió, sem mint utcai forma. Ha a kapcsolatnélkül hagyott részeket rövidebbre hagyjuk, vagy nem hagyjuk ki őket, akkor a forma működhet akár mindennapos viseletként is.

3. Milyen arcformához ajánlod ezt a frizurát?

A kerekebb arcformáknak áll jobban ez a forma, mivel a kapcsolatnélkül hagyott részek nyújták az arcot.

4. Milyen színkombinációban tudod a leginkább elképzelni ezt a frizurát?

Mondhatjuk, hogy a vágás progresszív, ezért egy színt tudnék elképzelni, mondjuk egy mély lilát vagy mahagónit, esetleg egy sötét ír vöröset pici barnával, hogy némileg tompítsuk a rezes árnyalatot.

buzassy steven kapcsolatnelkuli frizura vagasa

5. Mire kell nagyon odafigyelni ennél a hajvágásnál?

Leginkább a passzék megfelelő húzására és felemelésére. A vágás szinte csak a háromszög síkidom körül forog, majdnem minden passzét a legelső passzéhoz húztam, ezért a helyes testtartásra és a passzék ugyanolyan magasságba és szögbe való emelésére kell odafigyelni.

6. A hajvágás nehézségi foka: 1-10?

8.

7. Milyen styling megoldásai vannak ennek a hajvágásnak? 

Nagyon kócos, tépett hatást lehet elérni ezzel a vágással így az is működhet, hogy az ellenőrzés után egy kevés természetes hatást nyújtó habbal kenjük át a hajat és laposkefével megszárítjuk. A kapcsolatnélkül hagyott részeket egy picit bevizezném és kevés vizes hatású lakkal átfújnám, hogy még rendezetlenebb, de egyben természetes hatást keltsen.

8. Mennyire extrém ez a frizura: 1-10?

Ebben a formájában extrémnek számít, 8-10 közt.

9. Extra tipp a frizura elkészítéséhez:

A kapcsolatnélkül kihagyott részeket a végén nyesővel vagy akár ritkító ollóval érdemes a formához vágni. A vágás végig pontos és precíz, így ezt a sterilitást meg tudjuk törni azzal, hogy nem ollóval, hanem egyéb eszközzel fejezzük be és kapcsoljuk a hosszú részeket az alapformához.

10. Zene és hajvágás kapcsolata: miért ezt a számot választottad hozzá?

Ez a track ha jól emlékszem Peti egy régi szerzeménye, amit átküldött, hogy tetszik-e nekem. Naná, hogy tetszett 🙂 A forma extrémitásához pedig szerintem kifejezetten passzol.

A kapcsolatnélküli hajvágás elkészítése lépésről-lépésre

Szöveg: Hansági Dorka
Videó és koncepció: LAKMÉ Hungary, Buzássy Steven

Ha máskor is szívesen látnál hasonló tartalmat oldalunkon, akkor kérlek, nyomj egy Like-ot és oszd meg kollégáiddal is, ezzel is nagyban segíted munkánkat. Köszönjük! 😉