BRÉKING: Nagy változások a Wella Professionals márkánál

wella professionals coty acquision 2017

Úgy tűnik, hogy a Wella Professionals professzionális szalonmárka-családnak – beleértve a Clairol-t, Sebastian Professional-t és a Nioxin-t – hamarosan új otthona lesz. A hírrel kapcsolatban egy nemzetközi sajtóközleményt találtunk, amit most le is fordítottunk nektek. Kíváncsi vagy mi lesz a Wellával? Mutatjuk!  

A Wella korábbi anyavállalata – a Procter&Gamble (P&G) – bejelentette, hogy alapvető fontosságú megállapodást írtak alá, mely szerint 43 szépségipari márkájuk beolvad a Coty Inc. társaságba. A P&G hivatalos bejelentése szerint a cég elfogadta a Coty 12,5 milliárd dolláros ajánlatát az említett 43 brand-re vonatkozóan.

A tranzakciót követően egy Riverse MorrisTrust formátumú cégszerkezet fog kialakulni (speciális anyacég-leányválallat struktúra, mely az adózást ésszerűsíti): a P&G világméretű professzionális szalon hajápolási és színezési termékei mellett magába foglalja a kiskereskedelmi hajszínezést, finom illatszer üzletágat és a válogatott styling márkákat is.

wella professionals coty acquision 2017

Mi lesz a Wella Professionals márkával?

Új utakon a Wella Professionals

„Nagyon várjuk a Coty-val közös jövőt, és továbbra is következetesen és szilárdan támogatjuk szalon-partnereinket a tőlünk megszokott és elvárt, kitűnő minőségű termékeinkkel.” – nyilatkozta Sal Mauceri, a Wella North America elnök-vezérigazgatója. Később hozzátette: „A Wella az elmúlt évek során egyre sikeresebbé vált, és nagyszerű terveink vannak arra is, hogy szalonjaink továbbra is örömmel és megelégedéssel használják termékeinket. Tovább bővítjük portfoliónkat számos új, izgalmas termékkel és innovációval, ebben pedig rendkívüli értékesítő és képző csapatunk is részt vesz.”

A.G. Lafley, a P&G elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Coty kitűnő új otthona lesz a most beolvasztott üzletágaknak és brand-eknek, csakúgy, mint az ezeket működtető nagyszerű és tehetséges embereknek.”

wella professionals coty acquision 2017-3

Megvette a Coty a Wellát!

Sylvie Moreau, a Wella általános vezérigazgató-helyettese hozzátette: “Mint két olyan ikonikus cég, melyek erősen elkötelezettek a szépségipari örökségük mellett, a Coty és a Wella nagyszerűen összeillenek. Mindkét céget az alapítóink által megtestesített szépség, kreatív szabadság és a vállalkozói szellem iránti szenvedély motivál. Nagy megtiszteltetés számunkra a Coty-családhoz történő csatlakozás, és izgatottan várjuk, hogy milyen lehetőségeket fog ez nyújtani a Wella számára.”

Mit szól ehhez a hazai Wella Professionals? Mi lesz a Wellával?

Az ügylet 2016 végére lezárult, a változások a hazai Wella Professionals-t idén fogják érinteni. A hírrel kapcsolatban természetesen megkerestük a Wella Professionals hazai forgalmazóját, a HairCare Professionals Kft-t is, de egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyben. Annyit tudtunk meg tőlük, hogy hamarosan kiadnak egy közleményt. Amint ezt megkapjuk, azonnal közölni fogjuk oldalunkon.

Időközben megkerestük a Coty Hungary képviselőit is azzal kapcsolatban, hogy mi várható a cég életében, mire számíthatnak a fodrászok. Amint többet tudunk, jelentkezünk az információval!

wella professionals coty acquision 2017-1

Wella Professionals Magyarország – hogyan tovább?

Dióhéjban a Coty cégcsoportról

A Coty vezető vállalat a világ szépségipari piacán. A céget 1904-ben, Párizsban alapították. Portfóliójában már a kezdetektől fogva szépségápolási termékek és jól ismert illatszerek, bőr- és testápoló termékek, márkás parfümök szerepelnek, melyeket a világ 130 országában forgalmaznak. A Coty világmárkái között olyan nagyságokat találunk, mint az Adidas, Calvin Klein, Chloé, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel and Sally Hansen.

Szöveg: Hansági Dorka
Forrás: itt és itt 
Képek: innen

Ha máskor is szívesen olvasnál a fodrászvilág nagy híreiről, akkor kövess minket. Köszönjük!