Allilon: Wiggle kollekció Budapesten

Allilon_Davines_Budapest_2017_070

Aki egy kicsit jobban beleásta magát a fodrászat alternatívabb világába, az valószínűleg találkozott már az Allilon nevű formációval. A brit kreatív csapat trendteremtő, menő és letisztult világa eléggé rabul ejtő, kiváltképp akkor, ha előnyben részesítjük a precizitást és az előre eltervezettséget az ad hoc munka helyett. Az Allilon Wiggle kollekciós bemutatóján jártunk.

Brody Club Life: már a helyszín is arról árulkodott, hogy itt most valami egészen más készül: a Davines Hungary elhozta Magyarországra az Allilon csapatát. A színpadon Johnny Othona stylist és Madeleine Murphy colorist, bemutatójuk középpontjában pedig legújabb kollekciójuk, a Wiggle állt. Az első blokkban Johnny-tól egy a szalonban is alkalmazható hosszabb haj vágását láthattuk lépésről-lépésre, miközben Madelein a szivárvány színeit festette meg két modellen. A második blokk már az alternatív vonal képviselőinek szólt, amiben Johnny két rövid és kellően extrém frizurát vágott.

Allilon_Davines_Budapest_2017_057

Wiggle kollekció

Zsizsgés, zizegés, hullámzás, valahogy ezek egyvelege alkotja a Wiggle-t, melynek legfőbb inspirációját dr. Alan Watts angol származású filozófus tanításai adtak.

„A kontroll illúziója
A természet maga, a felhők, a víz, a kontinensek határai, a hegységek, a biológiai egzisztenciák… és ezek zsizsegése zavarja az emberi elmét, mert mindig meg akarja fejteni, hogy mi is ez.”

Allilon_Davines_Budapest_2017_090

Allilon oktatási szisztéma

Az Allilon legfőbb feladatának érzi az egységesítést és egy olyan közös szakmai nyelv megalkotását, amit minden fodrász egyszerűen megért és használni tud. Az igény a 16 éves Johnny Othonaban született meg, mikor pályakezdőként egy szakmai kérdésre minden kollégájától egészen más választ kapott, ami sokszor összezavarta őt. Az Allilon alapvető célja a fodrászok bíztatása a szakmaiság pontos átadásával.Szöveg: fodraszinfo.com
Képek: Szántó Áron

Ha tetszett a beszámoló, köszönjük a Like-ot és megosztást! 😉