7+1 régi-új hajfestési technika 2017-ben

Az utóbbi pár hónapban annyi új hajszínváltoztatási technika jelent meg a piacon, hogy arra gondoltunk, rendszerezzük egy kicsit a dolgokat és bemutatjuk nektek, milyen újdonságokkal várhatjátok vendégeiteket szalonjaitokban. Van itt minden, a teljes festéstől az egészen kontrasztos és a lágy melírtechnikákig. Érdemes mindegyiket kipróbálni, megismerni és vendégeinknek a hozzájuk legjobban illőt ajánlani.

Pinwheel Coloring hajfestési technical

Mit is mondhatnánk. Kétségkívül a hazai fodrászok körében a Pinwheel festés az abszolút no.1. A technika előnye, hogy könnyen elkészíthető, nem kell hozzá extra asztal, vagy bármilyen kiegészítő, csak egy kis szépérzék a harmonizáló színek kiválasztásához és néhány műanyag csipesz, amivel a körcikkely-szerűen leválasztott és befestett tincseket eltűzhetjük. (Mivel oxidációs folyamatról van szó, természetesen a fém csipeszek ebben az esetben kevéssé használatosak.)

A Pinwheel teljesen meghódította hazánkat, a fodrászok előbb egymáson tesztelték a festést, majd látva, hogy ez jó és könnyű és kezelhető, „megbolondították” vendégeiket is. 😉 Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Fodrászinfó Facebook oldalára beérkező munkák aránya – vagy aránytalansága –, hiszen valami csoda folytán minden második munka Pinwheel. Nincs ezzel baj, sőt, örülünk, hogy valami ennyire népszerű, csak egy kicsit meghökkentett minket, hogy a Pinwheel ilyen nagy divat lett pillanatok alatt. A technikáról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Mermaid vagy Fluid Hair Coloring hajfestési technika

Ezt a melírozási technikát abban az esetben ajánljuk, ha van egy kis extra hely szalonodban és egy felesleges asztal, melynek magassága állítható. E technika már 2015 nyarán több fórumon felbukkant, ám év végére forrta ki igazán magát, olyannyira, hogy hazai fodrászok Facebook posztjaiból is gyorsan megtudhattuk, ki készít Fluid Hair-t. A technika fényképen nagyon látványos, a végeredmény pedig káprázatos, ám egyvalamit nem tudunk: a vendégnek mindez mennyire kényelmes. Persze párnás megoldással kissé tompítható az asztalhoz kötöttség érzése, de ez már mindenkinek a saját elképzelésére van bízva.

Splash Lights Coloring hajfestési technika

A fodrász számára a haj a vászon, a Splash Lights technikával pedig az impresszionisták kedvencék, a fények játékát csempészik a hajba: festik „vásznukra”. A legjellegzetesebb, mikor szőke hajban még világosabb sávokat alkotnak meg, de a technika természetesen minden hajszínben és hajszínnel kombinálható. Amennyiben természetes hatásra vágysz, akkor a szőkéknél játssz a szőke „fényvetüléssel”. Vigyázat: a technika halála, ha a fénycsík elvágólag van. (Egyik képünkön ezt láthatod is.)

Crownlights Coloring hajfestési technika

A hajtő sötétebbre festése a hajhossz színénél. A technika akkor  igazán szép, ha egy szőke alapon dolgozol sötétebb – és persze nem természetes – színnel a töveknél, így a lenövés-hatás is elkerülhető. Ha szeretnél egy kicsit vadabbat, próbáld ki a melegebb padlizsán vagy a jegesebb kék különböző árnyalatait, bátran játssz a színekkel. Vigyázat: a technika halála – ebben az esetben is az –, ha a tőnél a festés elvágólag történik.

Écaille – vagy teknőspáncél – melír és hajfestési technika

Időutazás ON. Az Écaille ereje a természetességben és a szögek festésében rejlik, erről már korábban írtunk, vagyis ez nem mai technika, ám nagyon szeretik a vendégek. Kattints és olvasd el, miről is van szó.

Ombre hajfestési technika

Folytassuk egy kis időutazással, hiszen az ombre nem 2016-os, de még csak nem is tavalyi festéstechnika. Az ombre-őrület már sok évre visszanyúlik, ám túlélő-képessége valószínűleg éppen olyan lesz, mint a műkörmösöknél a francia. Van, aki teljesen odavan érte és haját már el sem tudja másképp képzelni, mint ezzel a csoda átmenettel, más viszont alig várta az újítást és rajong a Fluid Hair-ért, vagy a balayage-ért. A korrektség kedvéért érdemes azért hozzátenni, hogy a sok-sok technika némely esetben csak egy lehelettel tér el egymástól, mégis mindegyiket hatalmas divathullámként aposztrofálhatjuk. Végtére is: a ruhák tekintetében is mindig ez történik, nem? 😉

Tipp: mi úgy látjuk, hogy ha vendéged az ombre szerelmese volt, akkor a Mermaid Hair, vagy balayage sokkal jobban fogja izgatni, mint a Pinwheel. Persze mutasd meg neki mindet, de ne csodálkozz, ha inkább az előbbieket választja. Oka abban keresendő, hogy míg a Balayage és a Fluid Hair sokkal lágyabb átmeneteket képez, addig a Pinwheel-nél nincs kecmec, a választék az bizony választék: a színek elvágóak, azok formai elhelyezése ezáltal sokkal darabosabb.

Balayage hajfestési technika

“A balayage francia fodrászok találmánya, a neve a balayer szóból származik, ami annyit tesz, mint söpörni, söprögetni. Nem kell megijedni, a kifejezés nem arra utal, hogy a balayage után úgy fog kinézni a hajad, mintha söprű lenne a fejeden. Az elnevezés azokra a mozdulatokra utal, ahogyan a fodrász keze mozog hajfestés közben.

A balayage technikánál nem használják a fodrászok a melírozásnál és az ombrénál megszokott fóliacsíkokat. A fodrász a kezébe veszi a tincseket, és közvetlenül az ecsettel viszi fel a hajszálakra a festéket. Így nagyon jól tudja szabályozni, hogy hová és mennyi szőkítőt vagy hajfestéket visz fel. Ez a balayage kulcsa, ettől lesz a frizura sokkal természetesebb, mint az ombre.” (Forrás: nlcafe.hu)

+1 Sun Kissed Balayage vagy Sombre hajfestési technika

Ez sem mai, de még mindig nagyon szerethető. A hajat rétegekre osztjuk és mindig egy-egy adott rétegben, „elszórtan” dolgozunk, hiszen nem sorminta készül, hanem egy természetes napszítta frizura. A tincseket háromszög alakban választjuk le, melyek két oldalát melírozzuk a választott színnel, szabadkéz technikával. A végeredmény olyan, mintha a tengerparton heteket töltöttünk volna, ahol a napocska itt-ott apró melírokat ajándékoz hajunknak. A balayage jelszava: fő a természetesség!

Szöveg: Hansági Dorka
A Balayage szövege átvett; forrás: nlcafe.hu
Képek: Pinterest

Tetszett a gyűjtésünk? Köszönjük, ha nyomsz egy Like-ot, vagy egy Megosztást! 😉 [Kihagytunk valamit? Írd meg nekünk a kozosseg@fodraszinfo.com címre! Köszönjük!]